top of page

Souboj o druhé místo v dramatickém utkání vyzněl lépe pro FC Nebušice




První jarní kolo 1. B třídy začalo přímým soubojem o druhé místo, mezi do té doby, druhou rezervou SK Střešovice a za nimi držícími se Nebušicemi, které po podzimu ztrácely na svého soka dva body.


Do sestavy Nebušic se po delším zranění vrátil Lazić. Naopak oproti běžné podzimní sestavě Nebušice doznaly několik změn. Například v obranné dvojici nastoupil od začátku mladíček Částka a další dvě dorostenecké naděje, Gerber s Woodem, se do hry dostaly v závěru zápasu.


Utkání začalo z obou stran opatrně. Domácí Střešovice více držely míč a Nebušice spíše chodily do nebezpečných rychlých protiútoků. V 31. minutě navázal na svou podzimní formu nejlepší střelec Shabalin, který zužitkoval krásný centr od Laziće. 1:0 pro FC Nebušice. Do konce poločasu se už nic nestalo, takže se šlo do kabin za jednobrankového stavu.


Druhá polovina utkání byla z pohledu nezaujatého diváka výrazně zajímavější. Hned úvodní minuta přinesla vyrovnávací branku Střešovic. FC Nebušice prospaly začátek a v podstatě ihned po výkopu, po chybách v zadních řadách Nebušic, domácí vyrovnaly na 1:1. Konkrétně se trefil Šyškun.


Špatný Nebušický začátek druhé půle podtrhl střešovický Fischer, který po chybné rozehrávce hostujícího Maceje otočil vývoj utkání na stranu domácího celku.


Macej svou chybu brzy odčinil, když v 55. minutě bezpečně proměnil pokutový kop nařízený po faulu na nebušického Jelínka a srovnal stav utkání na 2:2.


Naděje v podobě vyrovnávací branky však brzy zase vzaly za své. Nebušický Lazić fauloval na půli hřiště a od rozhodčího Pavlíka nemohl vidět nic jiného než druhou žlutou kartu, kterou následovala karta barvy červené. Nebušice tak od 58. minuty hrály v oslabení.


Domácí tým však s vědomým výhody jednoho muže v poli spíše polevil, čehož v 66. minutě skvěle využil Shabalin. Hostující útočník v tváří tvář před brankářem Chaloupkou zužitkoval přihrávku od Jelínka a krásným lobem vyvolal euforii v mužstvu Nebušic. 3:2 pro Nebušice.


Nebušice po vstřeleném gólu na 3:2 i v deseti pokračovaly v dobré defenzivní práci a rezervu Střešovic už do žádné vyložené šance v zápase nepustily. FC Nebušice tak nejenom oplatily Střešovicím porážku z podzimní části, ale posunuly se na druhé místo tabulky právě před svého soupeře ze Střešovic.


192 zobrazení0 komentářů
bottom of page