top of page

FC Nebušice si v domácím zápase proti TJ Praga zvedly sebevědomí vysokou výhrou 8:1!

Aktualizováno: 16. 4.




Po sérii dvou proher se FC Nebušice poprvé představily na domácí půdě, kde přivítaly celek ze spodní části tabulky a to třináctou TJ Pragu.


Už začátek utkání ukázal, že soupeř z Vysočan bude mít problémy zejména v obranné činnosti. Hostující tým snadno ztrácel míče už na své polovině a i díky těmto chybám se Nebušice brzy dostaly do prvních příležitostí.


Ty největší dvě měl domácí střelec Shabalin, ale pěkné kombinace hlavně z pravé strany zakončoval zbrkle a hlavně nepřesně.


Ke slovu se tak ve 12. minutě dostal jeho kolega z útoku Murzakanov, který na rozdíl od Shabalina při šanci klid zachoval a z malého vápna s přehledem svou příležitost proměnil. 1:0 pro FC Nebušice!


V prvním poločase dobře hrající Murzakanov rychle přidal i druhou branku. Tentokrát z levé strany prošel mezi obránci Pragy a ve 14. minutě zvýšil pěknou individuální akcí na 2:0!


Soupeř ač do předu neměl žádnou výraznější šanci neměl, povedlo se mu i díky pomoci rozporuplného rozhodnutí sudího Iannarelliho snížit z pokutového kopu.


Domácí Jelínek selhal při odkopu dlouhého balónu hostí, míč se dostal k hostujícímu útočníkovi, ten se rozběhl do vápna, kde narazil na doběhnuvšího stopera Jelínka, který se snažil napravit svou předchozí chybu. Rozhodčí jeho obraný zákrok vyhodnotil jako faul a nařídil pokutový kop ve prospěch hostí. Hostující Veselý penaltu ve 22. minutě nechytatelně proměnil a snížil na 1:2 z pohledu Pragy.


Naštěstí pro domácí se předvedená hra nijak nezměnila. Hosté kupili chybu za chybou a bylo jen otázkou času, kdy skóre bude zase vyšší ve prospěch domácích. Stalo se tak ve 27. minutě. Konkrétně Shabalin využil již několikátého nepřesného odkopu nejistého brankáře Pragy Hella a zvýšil na 3:1 pro FC Nebušice.


O dalších 10 minut později završil svůj hattrick Murzakanov. Tentokrát dobře vybojoval míč Idrissov a zmiňovaný Murzakanov střelou z vápna vsítil svou třetí branku v utkání.


A protože hosté svou další ojedinělou šanci poslali do břevna, skóre 4:1 pro domácí bylo i skórem prvního poločasu.


Druhý poločas pokračoval v duchu mnoha nepřesností hostujícího celku, ale nedůsledná hra Nebušic žádnou nabídnutou šanci ke gólu nepřivedla.


Na další gól se muselo čekat až do 59. minuty. Svůj návrat po zranění oslavil brankou nebušický Hollmotz. 5:1 pro FC Nebušice.


Dobře hrající navrátilec Hollmotz se mohl v 66. minutě radovat díky pěkné brance podruhé. 6:1 pro FC Nebušice!


A protože další chybu hostí v 70. minutě gólově využil Macej, mohl trenér Foldyna bez obav poslat na hřiště další mladíčky. Kromě již v základu hrajícího dorostence Částky, se v 72. minutě na hřišti objevily další dva nadějní odchovanci, Gerber s Rubinsteinem.


Do konce utkání měly Nebušice dalších několik šancí, ale využily jenom tu z 85. minutě, kdy s přehledem uklidil míč do branky hostí kapitán Jelínek.


Zápas tak skončil konečným výsledkem 8:1 pro FC Nebušice!





144 zobrazení0 komentářů
bottom of page