top of page

FC Nebušice s rezervou Vyšehradu otočily poločasový nepříznivý stav a zvítězily 3:1!

Aktualizováno: před 2 hodinami




FC Nebušice potřebovaly na hřišti Vyšehradu plnohodnotně bodovat, aby se udržely v bodově vyrovnaném boji o druhou příčku. To se jim i přes nepříliš výrazný výkon a tři neuznané branky nakonec podařilo.


Na umělé trávě se nehrál žádný super pohledný fotbal. Na obou stranách bylo k vidění plno nepřesností a nedorozumění.


I proto se na první výraznější šanci čekalo dlouhých dvacet minut. V zápase snad první pěknou nebušickou kombinaci zastavil až praporek pomezního, který signalizoval ofsajd. Za pár minut se individuálně do šance probil nový muž v dresu prvního mužstva, nejlepší střelec "béčka" Lipnický, ale jeho přihrávku si před brankou nikdo z nebušických hráčů nenašel.


Na druhé straně Vyšehrad také žádné větší příležitosti neměl. Jediné náznaky přicházely ze ztrát Nebušic plynoucích z nepřesné kombinace. Nicméně se i tak domácí dostali k nebezpečná standardce z hranice velkého vápna, ale branku z ní netrefili.


Ve 33. minutě však přišla další chyba Nebušic, kterou domácí Vyšehrad bez problémů potrestal. Díky zbytečnému zákroku hostujícího Alimbekova, zahrával Vyšehrad pokutový kop a vyšehradský Kankara darovanou možností nepohrdl a poslal svůj tým do vedení 1:0.


1:0 byl i stav prvního poločasu. Bohužel i v tom druhém pokročoval trend nepřesných kombinací a ztrát na obou stranách.


I přesto, že do ofenzívy to drhlo, v obraných řadách Nebušice hrály obezřetně a důrazně. Skvěle si vedl nebušický kapitán Pavlů, který za celý zápas neprohrál jediný hlavičkový souboj.


Naštěstí brzy přišlo i vyrovnání, se kterým pomohli sami domácí. V 51. minutě vrátili Nebušicím laskavost s nabídnutou penaltou.


Shabalin, si zasekl míč na hranici velkého vápna, kde ho nešikovně podsekl Borský a rozhodčí Chrudimský musel i v tomto případě ukázat na pokutový kop. Srovnání z něj zařídil Macej. 1:1.


O deset minut později se konečně skóre otočilo ve prospěch hostů. Hříšník z prvního poločasu Alimbekov dostal přihrávku na hranici velkého vápna, kde to nejdříve vypadalo, že se zamotal do vlastních kliček, ale nakonec prostor ke střele dostal a nutno říci, že ji trefil náramně. Jeho levačka vymetl šibenici domácího Ženatýho a poslal Nebušice poprvé do vedení. 1:2 pro FC Nebušice!


Po této brance Nebušice nejenom dál obezřetně bránily, ale pokračovaly ve snaze navýšit skóre a definitivně utkání rozhodnout.


Radost hned s dvou vstřelených branek jim uzmul asistent rozhodčího Iannarella, který nejdříve signalizoval ofsajd, po dorážce Maceje, aby následně mávl bránění ve hře při brance Lipnického.


Definitivní uklidnění přišlo až v 84. minutě, kdy pěknou přihrávku Hollmotze zužitkoval Shablin a svou 27 (!) brankou v sezóně uzavřel konečný výsledek na 1:3 pro FC Nebušice. Ty se díky výhře stále drží na děleném druhém místě společně se Stodůlkami, kdy obou mužstvům dýchají na záda pouze o bod čtvrté Střešovice.



74 zobrazení0 komentářů
bottom of page