top of page

Infarktová koncovka v zápase s Prague Raptors přinesla FC Nebušicím bod za remízu 2:2!

Aktualizováno: 6. 6. 2023

Posledních deset minut utkání přineslo několik dramatických zvratů. Bohužel pro Nebušice, to znamenalo nejdříve ztrátu jednobrankového vedení ve prospěch Raptors, aby následně Nebušice v poslední vteřině utkání srovnaly a braly alespoň remízový bod.



Krásná branka nebušického Maceje. (zdroj: www.pragueraptors.com)


Prague Raptors, tým složený převážně z cizinců různých národností hraje svá domácí utkání na hřišti Zličína. FC Nebušice tam nastupovaly s vědomím, že je nutné dohnat zbytečnou ztrátu z minulého domácího utkání s Aritmou.


Ačkoli výkon nebyl optimální hostům se podařilo ujmout rychlého vedení. Už v 11. minutě domácí ledabyle rozehráli o míc zabojoval Macej a z poza šestnáctky vypustil krásnou střelu, která vymetla šibenici Montanerovy branky. 0:1 FC Nebušice.


Od tohoto momentu se už ale Nebušice téměř celou první půli hlavně bránily. Velké problémy dělaly zejména rychlostně a technicky dobře vybavení hráči Harris nebo Owusu. Raptors naštěstí pro Nebušice zahazovali jednu šanci za druhou a protože velmi dobrý výkon předváděl i brankář Nebušic Šilhavý, podařilo se jednobrankový náskok uhájit až do poločasové přestávky.


Ve druhém poločase už byly Nebušice obezřetnější a tlak domácího mužstva postupem času ustával. Paradoxně, když už to vypadalo, že Nebušice uhájí těsné vedení přišel pro Nebušice, jak v této sezóně již několikrát, bolestivý kolaps. Tento byl umocněn ještě velkou šancí, kterou mohli hosté definitivně rozhodnout o svém vítězství. V 86. minutě si Shabalin s Kosem naběhli na pěknou přihrávku Maceje, první jmenovaný neprostřelil tváří v tvář brankáře Raptors, který vyrazil Shabalinovu střelu pouze před sebe, kde mohl dobíhající Kos, který byl v daný okamžik na hřišti sotva pár vteřin, míč uklidit do odkryté branky, ale svou velkou šanci nevyužil a branku minul.


Po dvou minutách se míč dostal k domácímu obránci Kubíkovi, jehož na nikoho neletící centr brnkl o ruku nebušického Jelínka. Hlavní rozhodčí po rychlé konzultaci se svým asistentem ukázal na penaltový puntík. Hosté marně reklamovali, že Jelínek stál mimo velké vápno. V posledních zápasech se bohužel pro Nebušice jednalo již o několikátý hraniční moment rozhodnutý v neprospěch Nebušic.


S pokutovým kopem si poradil domácí Darvishi a v 90. minutě srovnal na 1:1. Hořká koncovka zápasu však ještě pokračovala. Owusu našel za pár okamžiků ve vápně Jesze, který obstřelil brankáře Šilhavého a v 93. minutě otočil výsledek ve prospěch Prague Raptors na 2:1. Poslední slovo měly v infarktové koncovce Nebušice. Po nákopu na polovinu domácích se po autovém vhazování dostal míč ke Kopeckému, ten přetaženým centrem našel Shabalina jehož přihrávku mezi nohami obránce poslal v poslední vteřině utkání zblízka do branky Jelínek a srovnal na konečných 2:2.

93 zobrazení0 komentářů
bottom of page