top of page

FC Nebušice zvládly těžký zápas proti rezervě Podolí a uzavřely podzim vítězstvím!

Aktualizováno: 14. 11. 2023


Do Nebušic přijel tým z té nejspodnější části tabulky, ale na hřišti to vidět nebylo. Byť utkání skončilo 5:1, konečný výsledek úplně neodpovídal dění na hřišti. Na těžkém terénu se odehrával vyrovnaný boj, ve kterém rezerva Podolí, vyjma posledních 15 minut, nebyla horším mužstvem.


Domácímu celku opět snově vyšel začátek utkání. Už ve 2. minutě, po faulu na Hollmotze, posadil Hasanli míč na hlavu Macejovi a ten otevřel rychle skóre utkání. 1:0 FC Nebušice.


O několik málo okamžiků mohlo být ještě veseleji. Shabalin připravil tutovku pro Murzakanova, ale ten, z jasné pozice, přestřelil odkrytou branku hostujícího Podolí.


Vzhledem k rychlému gólu a další velké šanci se zdálo, že Nebušice doma zažijí další pohodové utkání. Následující minuty však ukázaly, že tomu tak nebude. Soupeř se poměrně rychle oklepal, přidal na důrazu, k tomu se přidaly nepřesnosti na kopačkách Nebušic a rázem se na hřišti odehrával vyrovnaný zápas.


Navíc domácí už ve 13. minutě darovali hostům možnost vyrovnat. Macejovi na nerovném terénu skočil míč, když chtěl rozehrát dlouhý balón, míč se nakonec dostal až k brankáři Krystyníkovi, který na místo odkopu volil zasekávačku, při níž mu míč vypíchl hostující útočník. Balón, který nebylo možné dostihnout mířil za lajnu, ale útočící hráč pokračoval v pohybu a přepadl přes nohu stojícího brankáře Nebušic. K překvapení domácích, rozhodčí Dobrý, ač stál daleko od místa souboje, pískl pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Brezina a srovnal na 1:1.


Vyrovnávací branka nepřekvapivě motivovala hosty z Podolí k větší aktivitě a ti ještě o něco více přidali na důrazu a pohybu. To vše za mohutného povzbuzování jejich oddaného fanouška. Naštěstí se Podolí rozhozeným Nebušicím vstřelit branku nepodařilo.


Se soupeřovou největší šancí prvního poločasu si poradil Krystyník, který tak kompenzoval svůj smolný okamžik při prvním obdrženém gólu.


Na trápící se Nebušice se usmálo štěstí těsně před koncem poločasu, kdy soupeř pustil do úniku Shablina a ten ve 43. minutě vrátil Nebušicím jednobrankové vedení. 2:1 FC Nebušice!


I v začátku půle druhé, bylo jasné, že body z tohoto utkání nebudou zadarmo. Soupeř dál hrál náročný fotbal, kterým Nebušicím vůbec nechutnal. Navíc Nebušice v té době hráli už z obměněnou stoperskou dvojicí, když už v prvním poločase musel vynuceně střídat Pavlů, aby ho hned z kraje půle druhé, po nevybíravém zákroku, následoval druhý střední obránce Schierreich.


Ve stejný okamžik soupeř z Podolí šahal po vyrovnání, ale hostující Andrle, trefil z vápna pouze tyč domácí branky. Jednalo se naštěstí pro Nebušice o poslední větší šanci hostujícího celku.


Posledních dvacet minut už bylo pod kontrolou domácích. Uklidnění, díky navýšení vedení o dvě branky, zařídil svou druhou brankou v zápase Shabalin, kterého do samostatného úniku poslal Jelínek. 72. minuta 3:1 FC Nebušice!


Nebušický střelec si nakonec v utkání připsal hattrick. V 84. minutě si v pěkné kombinaci vyměnil míč s Hollmotzem a zvýšil na 4:1 pro Nebušice.


Pro soupeře krutý výsledek nakonec uzavřel domácí Hollmotz, jenž v 84. minutě krásně přehodil podolského brankáře Hromádka. FC Nebušice vs. AFK Slavoj Podolí nakonec 5:1.


FC Nebušice přezimují na 3. místě se ztrátou 8 bodů na první Svaz Mládeže a pouze 2 body za druhou rezervou Střešovic. Nejlepším střelcem Nebušic se na podzim stal Shabalin s 20. brankami, což ho zároveň řadí na 2. místo mezi střelci soutěže. 10 branek vstřelil v polovině soutěže zranivší se Lazić o jednu branku dal nakonec Macej. Nebušice také mají hned dva hráče s nejvíce odehranými minutami v soutěži. Nejvíce jich tento půlrok odehrál Svoboda a jenom o 16 minut méně jich odehrál Macej.


Foto: Ladislav Pilař


217 zobrazení0 komentářů
bottom of page