top of page

FC Nebušice vyválčily důležité tři body na hřišti rezervy Braníku!




V Neděli odpoledne čekal na Nebušice nepříjemný soupeř v podobě mladého mužstva Braníku B. Nebušice musely své vítězství bránit do posledních vteřin utkání. Těsný výsledek 2:1 nakonec ubránily a stále drží druhé místo v tabulce soutěže.


První minuty utkání patřili zcela domácímu mužstvu. To na pěkné trávě svého soupeře zamklo ve vlastním vápně a výsledkem byl rychlý gól v nebušické síti. Po sérii hlaviček už ve 4. minutě, po rohovém kopu, zakončoval nikým nehlídaný Tomeček a zcela zaslouženě poslal svůj tým do vedení 1:0.


Zaskočené Nebušice se i po vstřelené brance dále bránily a trvalo ještě několik dalších minut, než se dostaly do provozní teploty a mohly se svým soupeřem konečně začít hrát fotbal.


V 10. minutě se hostům povedla i první kombinační akce a hned mohla skončit gólem. Svoboda nádhernou přihrávkou poslal Shabalina do samostatného úniku, ten sice překonal brankáře Hanzla, ale jeho střelu putující směrem k brance zastavila tyč.


Postupem času se Nebušice definitivně zvedly a druhá část první půle už měla z jejich strany slušné parametry. K jejich štěstí se jim podařilo i záhy srovnat nepříznivý výsledek utkání.


Běžela 20. minuta, když si branický Řemenáč srazil dobře zahraný centr hostujícího Hollmotze a srovnal na 1:1.


Nebušice měly i další možnosti, ale například další pěkný centr Kulhavého nasměroval Murzakanov pouze do boční sítě.


Na druhé straně pomohl dobrým zákrokem brankář Krystyník, který napravil zaváhání nebušického kapitána Pavlů.


Druhá půle začala opatrněji než půle první. Na Nebušicích bylo znát, že jsou si vědomi, že nemohou v běhavosti a v nasazení konkurovat mladším hráčům Braníka a proto spíše trpělivě bránily a čekaly na své příležitosti. Jednu z nich měl hostující Shabalin, ale stejně jako v první půli trefil pouze tyč.


V 68. minutě se právě nejlepší střelec soutěže Shabalin proměnil ze střelce v nahrávače, kdy pěknou kolmicí vyslal do samostatného úniku Hollmotze. Ten obešel brankáře Braníka a poslal Nebušice poprvé do vedení. 2:1!


Posledních dvacet minut bylo z obou straně poměrně nervózní, čemuž ani svými rozhodnutími nepomáhal rozhodčí Kutiš.


ABC Braník postupem času zvyšoval svůj tlak, ale Nebušická obrana velmi dobře odolávala. Za zmínku stojí velmi dobrý výkon středního obránce Nebušic mladého Částky nebo jistý výkon Krystyníka.


Nebušice si mohly nervy ušetřit, ale to by musely vyřešit některou z dobře rozvíjejících se akcí do rozhozené obrany domácích, na což jim chyběla přesnost nebo klid v přechodové fázi.


Vysvobození nakonec přišlo až s hvizdem rozhodčího, díky kterému se Nebušice mohly radovat z vítězství 2:1.

115 zobrazení0 komentářů
bottom of page