top of page

FC Nebušice v boji posledních celků berou důležité 3 body za vítězství 1:0 proti rezervě Vyšehradu!

O těsném vítězství rozhodl ve 39. minutě jedinou brankou v utkání hostující Literák.


zdroj: www.slavojvysehrad.cz


Zápas začal v pomalejším tempu a soupeři, s vědomím důležitosti zápasu, se prvních dvacet minut utkání spíše oťukávali. Postupem času více iniciativy přebírali hosté z Nebušic. Využívali zejména nepřesností domácích ve středu pole a vyráželi do nadějných přečísleních. Bohužel finální řešení nebylo ideální, ať už to bylo několik neúspěšných centrů Shabalina nebo nerozhodnost Jelínka, který nedokázal ze svých dvou možností na velkém vápně ani vystřelit ani přihrát.

První opravdu velkou šanci měl po půlhodině hry Shabalin, kterého pěknou kolmicí vyslal do samotného úprku Murzakanov, ale slabou střelu útočníka Nebušic kryl bez problému brankář Sulánský. Hosté z Nebušic měly na paměti blamáž z podzimu, kdy se stejným soupeřem také zahazovaly své šance, aby pak mladý tým v závěru strhl vítězství na svou stranu. Naštěstí přišla již zmiňovaná 39. minuta, Macejovu přihrávku od postranní čáry našla na penaltě Jelínka, který svou nepovedenou střelou trefil Literáka, ten se naštěstí rychle zorientoval a z otočky propálil brankáře Vyšehradu. 1:0 pro FC Nebušice!

Začátek druhé půle se fotbalově nijak nelišil od té první. Nebušice pozorně bránily a čekaly na případné možnosti k úniku. Po jednom z nich se do šance dostával Jelínek, ale kapitán domácích Klíma zatáhl za brzdu v podobě „žlutého“ faulu a protože se jednalo již o jeho druhý prohřešek, měly Nebušice i v dalším utkání 30 minutovou početní výhodu. Červená karta padla už v době, kdy se v zápase začalo trochu přiostřovat a hlavně domácí celek projevoval své frustrace z nepříznivým vývojem zápasu.

Příkladem může být zákrok vyšehradského Krivosheeva, který se velmi nevybíravě ohnal loktem po Shabalinovi, jediné štěstí, že hostujícího hráče netrefil do obličeje. Bohužel tento zákrok zůstal nepochopitelně pouze s napomenutím v podobě žluté karty. Nervózní poslední část utkání už moc pěkného fotbalu nepřinesla. Hostům se sice nepodařilo vstřelit druhou uklidňující branku, nejblíže k tomu měl jedný střelec utkání Literák, ale v dobré pozici minul, nicméně ani domácí Vyšehrad neměl nic z čeho by mohl srovnat. Za zmínku snad stojí pouze na dvakrát vyřešená skrumáž brankářem Šilhavým, který nejdříve kryl střelu Krivosheeva a i následnou dorážku, ale toto byl jediný náznak nebezpečí ze strany Vyšehradu, který jinak za celý zápas nevyprodukoval žádnou jinou kloudnou střelu. Naopak po skončení zápasu dostal ještě červenou kartu vyšehradský Kubies za urážku rozhodčího.

I proto si FC Nebušice mohly připsat důležité 3 body za vítězství 1:0.

79 zobrazení0 komentářů
bottom of page