top of page

FC Nebušice se díky vítězství 2:0 nad Prague Raptors FC odlepily z posledního místa tabulky!

Aktualizováno: 9. 11. 2022

Zajímavý soupeř dorazil na nebušické hřiště v rámci 14. kola 1. A třídy. Prague Raptors je tvořen převážně hráči z ciziny a třeba proti Nebušicím vyběhlo na hřiště hned 11 hráčů různých národností!



Na domácích Nebušicích bylo od samotného začátku vidět, že chtějí zapomenout na debakl z Aritmy a hlavně ukázat, že mají na to poprat se o udržení v soutěži.

První minuty nepřinesly příliš pohledný fotbal. Raptors se snažily o kombinační fotbal s využitím rychlých krajů a hlavně rychlostně a silově dobře vybaveného Owusu. Ten však narážel na výborně bránícího Svobodu, a když už přes něj přešel, byl zastaven někým ze stoperů. Stejně tak si nebušická obrana poradila s několika centry. Na druhé straně Nebušice vsadily na bojovnost, která jim chyběla ve zmiňovaném zápase s Aritmou. V první půlhodině domácí zahrávaly několik rohů, ale výrazná šance se z toho neurodila.

I tak první gól padl po centru. Ve 28. minutě nebušický Macej dobře přečetl rodící se útok hostí, získal míč na své kopačky a poslal přesný centr na hlavu Literáka. Ten sice netrefil čistě hlavou, ale i s pomocí ramene překonal brankáře Rotinka. 1:0 pro FC Nebušice.

I o druhý gól se těsně před koncem druhé půle postaral Literák. Shabalin se proháčkoval z levé strany ke střele, která se od břevna odrazila na brankovou čáru a pak na kopačky Literáka, který neměl problém vstřelit svou druhou branku. 44. minuta 2:0 pro FC Nebušice.


Druhý poločas zápasu začal velkou šancí hostí, ale dobře vyběhnuvší Šilhavý uchránil domácí od brzkého snížení. Kromě této příležitosti v úvodu, měly Nebušice utkání pod kontrolou a byly to spíše oni, kdo mohl vstřelit branku. Ta by nejspíš znamenala definitivní zlomení odporu Raptors. To se nakonec nepovedlo.

Litovat zahozené šance mohl hlavně Jelínek, který přestřelil branku hostí z malého vápna a následně Murzakanov, který neúspěšně zakončoval po kličce na brankáře do prázdné branky, ale v jasné šanci minul. Celé akci předcházela velmi pohledná kombinace se Shabalinem a byla odrazem zvýšeného sebevědomím, které Nebušice postupně v zápase získávaly.

V posledních, fauly rozkouskovaných, dvaceti minutách zápasu měly více ze hry spíše Raptors, ale kromě jednoho zaváhání po nepovedeném odkopu Šilhavého už žádnou velkou šanci neměli. FC Nebušice si tak mohly zaslouženě připsat 3 body za výhru 2:0 a posunout se na předposlední místo tabulky.






109 zobrazení0 komentářů
bottom of page