top of page

Na hřišti AFK Slivenec se bodový úspěch nekonal a důležité body si FC Nebušice nevezou

Aktualizováno: 16. 11. 2022

V souboji týmů ze spodu tabulky si lépe vedlo domácí AFK, které výhrou 2:0 získalo všechny body a připsalo si důležité vítězství.



Hosté z Nebušic po třech červených kartách v minulém kole, přijeli na hřiště Slivence s několika hráči rezervního mužstva a novou posilou z Motorletu mladíčkem Tomášem Rudou.


Zápas se hrál na velmi těžkém terénu a od začátku bylo jasné, že fotbal to nebude pohledný. První půli se s podmínkami mnohem lépe vyrovnával domácí celek. Ten od prvních okamžiků převzal otěže zápasu a přitlačil hosty z Nebušic ke svému vápnu. Navíc už ve 4. minutě šel do vedení. Prohraný souboj v nebušickém vápně a slivenecký Novák otevřel skóre zápasu. 1:0 AFK. A mohlo být mnohem hůře, Slivenec měl šancí mnohem více a pouze díky nebušickému štěstí nebo dobře chytajícímu Šilhavému nebylo skóre výraznější. Na druhé straně se Nebušice osmělily až ve 40. minutě, kdy Squibb po závaru před Sliveneckou brankou, mohl při rychlejší orientaci dorazit odražený míč do prázdné branky. Par okamžiků na to mohl po centru stejný hráč hlavou vstřelit vyrovnávací branku, ale z velmi dobré možnosti minul.


Do druhé půle se tak šlo pouze s jednobrankovým vedením Slivence. V ní jakoby obě mužstva rezignovala na nějakou mezi hru a hrál se živelný fotbal na horu a dolů. Nebušice se oproti první půli zvedly a místy zatlačily svého soka do defenzívy. V té si bohorovně začal počínat i Slivenec a pustil Nebušice hned do několika nadějných šancí. Ty dvě největší měl nebušický Murzakanov. Nejdříve slabě zakončil nebušický útok tři na jednoho. Ve své druhé šanci mohl hlavou z blízka prostřelit domácího brankáře Frantu, ale i jeho hlavička byla nedůrazná a gól nepřinesla. Nadějně vypadala i standardka Nebušic z hranice vápna, ale Literák trefil pouze zeď. Také Slivenec si ve druhé půli vytvořil několik šancí. Nebezpečný byl zejména střelec první branky Novák s bývalým Slovenským reprezentantem Grajciarem. Naráželi však na nejlepšího muže v Nebušickém dresu brankáře Šilhavého. A když už jednička zasáhnout nestačila, zachránilo ho břevno jako v případě střely zmiňovaného Nováka. Přesto se domácí druhé branky dočkali. V 82. minutě kapitán Grajciar ukázal výjmečný přehled ve hře, místo střely z vápna ještě našel lépe postaveného Nováka a ten s přehledem obstřelil brankáře Nebušic. 2:0 pro AFK Slivenec. Poslední minuty se dohrávaly v dešti a v nevlídném počasí bez výrazných fotbalových momentů.



74 zobrazení0 komentářů
bottom of page