top of page

FC Nebušice zaskočily v derby favorita a na domácím azylovém hřišti, porazily rezervu Kopaniny 4:2!

Aktualizováno: 27. 3. 2023


foto: Jiří Ipser (www.fcpk.cz)


Ač oba týmy jsou ze stejného okraje Prahy, musely vážit cestu na hřiště Vyšehradu, kde FC Nebušice už téměř tradičně hrají na umělé trávě své první jarní zápasy. I přes tuto drobnou komplikaci dorazila za slunečného počasí i poměrně slušná divácká kulisa, která sledovala atraktivní utkání plné pěkných branek, zajímavých momentů a také hned tři červené karty.


Už samotný bodový rozdíl mezi oběma celky (36 bodů) jasně před utkáním určoval, kdo bude v utkání favoritem a kdo by měl tahat za pomyslnou kratší stranu provazu. Hned od první minuty se však ukázalo, že papírové předpoklady v derby neplatí a FC Nebušice vůbec nepůsobily jako tým, který se krčí na předposledním místě tabulky. Domácí celek od prvních okamžiků působil sebevědoměji a bylo ho plné hřiště. Už v 8. minutě nebušický Macej vybojoval na polovině soupeře míč, ten se přes Kopeckého dostal na levý kraj k Shabalinovi a ten otevřel střelou k pravé tyči skóre utkání. 1:0 pro FC Nebušice. Ani po vstřelené brance Nebušice neupustily od aktivní hry a svého soupeře dál přehrávaly. Další slibnou šanci měl Literák, ale zpětnou přihrávku od střelce první branky Shabalina nedokázal přetavit v gól. Literák však nemusel zahozené šance litovat dlouho, protože už ve 23. minutě propadl rohový kop opět na jeho kopačky, ale tentokrát nedal Matějkovi v brance hostí žádnou šanci. 2:0 pro FC Nebušice!


Teprve druhá branka v síti hostující Kopaniny donutila favorita z Kopaniny přidat na obrátkách a ten se čím dal častěji začal objevovat ve vápně Nebušic. Sérii rohových kopů a několika centrů Nebušice ubránily, ale uspěchaný výkop domácího Šilhavého se rychle vrátil zpátky do vápna, kde se k odraženému centru dostal nekrytý kopaninský Čermák a snížil na 2:1. Po snížení se očekával tlak Přední Kopaniny, ale nic se nekonalo. Naopak Nebušice stále ovládaly střed hřiště a předváděly sympatický výkon. Odměna se dostavila ve 40. minutě. Shabalin našel Maceje, který skákavý balón poslal nekompromisně do branky Kopaniny. 3:1 FC Nebušice! Výborně hrající nebušický Macej přidal v závěru utkání ještě jednu parádu, kdy jím zahrávaný trestný kop olízl spojnici branky hostů. I proto se šlo do kabin s překvapivým, ale zaslouženým výsledkem 3:1 pro domácí.


Ve druhé půli se opět očekávalo probuzení favorita z Kopaniny, zvlášť po bouři, která se během přestávky z jejich kabiny ozývala. Snížení na rozdíl jediné branky přišlo už v 54. minutě, kdy po pravé straně utekl hostující Čermák a po jeho přihrávce se trefil Veleba. Sníženo 3:2!


Na místo obratu však přišla karetní rošáda. 58. minuta druhou žlutou kartu vidí kopaninský Šalanský a hosté jdou do oslabení. Několik minut na to přichází faul domácího Kurbanova, který už byl také jednou napomínán. Hostující Čermák se u rozhodčího dožadoval druhé žluté karty tak intenzivně, že mladý rozhodčí Pauer vytáhl kartu červenou a Čermáka poslal do sprch. To rozčílilo dalšího kopaninského hráče, stopera Schierreicha, na tolik, že i on se poroučel s červenou kartou. Rázem Nebušice měly výhodu tří hráčů v poli. Tu se jim podařilo zužitkovat až v závěru zápasu, kdy definitivní tečku za utkáním udělal svou druhou brankou v utkání domácí Macej a stvrdil tak překvapivé, ale zasloužené tři body pro FC Nebušice.


Příští neděli zavítají Nebušice opět na Vyšehrad, kde už jako hostující tým budou hrát důležité utkání proti rezervě Vyšehradu.

117 zobrazení0 komentářů
bottom of page