top of page

FC Nebušice v domácím zápase opět vedly, ale i přes dobrý výkon utrpěly další bolestivou porážku!


Druhý celek soutěže, SK Zbraslav, zavítal na hřiště v Nebušicích jako jasný favorit. Těžký podmáčený trávník však od začátku více vyhovoval domácím.

Shabalin, Idrissov nebo Kopecký byli na bahnitém terénu mnohem pohyblivější než hráči soupeře, a protože Nebušice, vzhledem k terénu, i dobře kombinovaly, začaly si vytvářet i první příležitosti. První nadějnou šanci měl po své klasické zasekávačce Shabalin, ale zakončit se mu nepodařilo. Shabalinova druhá akce už, ale brankou skončila. Sražená střela právě z kopaček Shabalina skončila u aktivně hrajícího Idrissova a ten ve 26. minutě na dvakrát překonal zbraslavského brankáře Zichu. 1:0 FC Nebušice.

Po vstřelené brance se také osmělilo hostující mužstvo. Padající střelu z dálku pěkným zákrokem zastavil brankář domácích Šilhavý. Domácí mohli do poločasu vést o dvě branky, ale pěknou akci zakončenou gólovou radostí překazil zdvihnutý praporek značící ofsajdové postavení. Do kabin se tak šlo pouze s jednobrankovým, ale zcela zaslouženým vedením domácích.


Začátek druhé půle připomínal před týdnem hraný zápas na Uhelných skladech. Zbraslav přitlačila domácí na svou polovinu, ale domácí vyráželi do nebezpečných brejků. Největší šance na straně Nebušic připsal Jelínek, který z malého vápna minul hlavou odkrytou branku nebo Shabilin s Idrissovem, kteří po samostatném útoku ve velké šanci nepřekonali zbraslavského brankáře.

Hosté hrozili hlavně ze standardní situací a to včetně dlouhých autů. Už v úvodu druhého poločasu se po závaru právě po autu objevil v nebezpečné šanci jeden z hostů, ale nepodařilo se mu rychle za končit a jeho střela byla nakonec zblokována. Podobná situace se opakovala o několik minut později i v tomto případě měli domácí Nebušice štěstí.

Hosté se přeci jenom dočkali vyrovnávací branky. V 71. minutě srovnal na 1:1 zbraslavský Kotě. Branka jako přes kopírák z minulého utkání na Košířích. Závar před brankou domácích, nedůrazné bránění a ztráta nadějného výsledku. A i tentokrát soupeř utkání otočil. V 79. zahrávali hosté roh na který se dokulhal v té době již zraněný hostující Kučera a po sérii odrazů se k němu dostal odražený míč, který dopravil k tyči nebušické branky. 1:2 pro SK Zbraslav.

Na rozdíl od předchozího zápasu se domácí celek nepoložil a v posledních minutách zatlačil soupeře v touze alespoň vyrovnat. Obrovskou šanci k tomu měl střídající Squibb, ale jeho střelu z brankové čáry vyhlavičkoval obránce Zbraslavi. V emotivním závěru už si žádnou vyloženou šanci domácí nevytvořili a tak museli zkousnout další trpkou prohru.

69 zobrazení0 komentářů
bottom of page