top of page

FC Nebušice proti rezervě Vyšehradu neuspěly a prohrály 3:1

Dohrávka odloženého zápasu vyzněla lépe pro hosty Vyšehradu. Ty do Nebušic přijely s výrazně mladým týmem složeným převážně bývalými hráči dorostu a s negativním skórem 22 obdržených branek ze tří odehraných utkání a s nulou v kolonce bodů. Bez bodu byly i domácí Nebušice. I tak se dalo očekávat, že juniorka Vyšehradu by měl být soupeřem schůdným, se kterým si domácí celek poradí.


Na hřišti se odehrával živelný fotbal, ten více vyhovoval běhavým hračům Vyšehradu, kteří nahrazovali chybějící zkušenosti právě pohybem a nasazením. Na druhé straně Nebušicím se nedařila kombinace a čím dál tím více se upínaly k individuálním akcím jednotlivců. Přesto domácí měli v prvním poločase více šancí. Krásnou střelu pod břevno vyslal na branku teprve šesnáctilého Čepeli nebušický Shabalin, Čepeli však ránu vyrazil a tím odstartoval svůj velmi dobrý výkon v brance hostí. Shabalin spálil i své další šance stejně jako v útoku hrající Literák. Ten nejdříve promarnil velkou příležitost, kdy zblízka těsně minul branku, následně poslal tvrdou ránu do břevna "vyšehradské" konstrukce. Když už branku vstřelil, nebyla uznána pro předchozí ofsajd. I přes všechny šance se šlo o poločase do kabin za stavu 0:0.


Do druhého poločasu chtěly Nebušice hru uklidnit, více kombinovat a hlavně proměňovat své příležitosti. Nic z toho se nestalo. Naopak, dál pokračoval festival neproměněných šancí. Jednu z těch největších měl opět Shabalin, který šel na Čepelu sám, ale brankáře nepřekonal. Vrchol zmaru přišel se šancí po rohovém kopu, kdy kapitán Pavlů si krásně obhodil brankáře hostí, ale kop do úplně odkryté branky z půl metru nezvládl a svou obrovskou možnost neproměnil. Rostoucí nervozita na kopačkách domácích vedla k logickému vyústění. Běžela 68. minuta a vyšehradský Šrejber překonal zblízka brankáře Šilhavého a poslal juniorku Vyšehradu do vedení. Posledních 20 minut vsadily Nebušice všechno na útok, ale chyběla jim lehkost, navíc nabuzený soupeř se stále hnal do otevřené obrany. V 73. minutě přišla další rána pro celek domácích. Střelec první branky Šrejber přihrával a Zíka překonává Šilhavého podruhé. 2:0 pro hosty. V 77. minutě vykřesaly Nebušice ještě naději na zvrat. Jelínek byl sražen ve vápně při souboji s brankářem hostí a kopala se penalta. Tu bezpečně proměnil Varkoček a snížil na rozdíl jedné branky. Šance na vyrovnání se zvýšila i díky přísnému vyloučení střelce první branky Šrejbera. Poslední minuty tak Nebušice zamkly svého soupeře, ale ani s vypětím všech sil branku nevstřelily. To se naopak podařilo opět hostům. Monyč své sólo zakončil kličkou na brankáře domácích a pojistil konečné vítězství na 3:1, ve prospěch Vyšehradu.




81 zobrazení0 komentářů
bottom of page