top of page

FC Nebušice nezvládly domácí utkání s rezervou Aritmy a prohrály 3:2.

Domácí Nebušice měly rozhodně na to, aby zápas skončil lepším výsledkem, ale obdržené laciné branky, neproměněné šance a i některá rozhodnutí rozhodčího zapříčinily domácí prohru.





FC Nebušice byly po většinu části prvního poločasu lepším týmem a nic nenasvědčovalo tomu, že by body neměly zůstat doma. Svou první šanci měl už ve 4. minutě Shabalin, ale z dobré pozice minul branku hostí. Domácí v úvodu zahrávaly hned několik rohů a měli i značný počet střelecký pokusů, ale ke gólovému výsledku chyběla buďto větší kvalita, důraz a nebo se předvedl dobře chytající hostující Chundela. Branka sice visela ve vzduchu, ale postupem času byla cítit čím dál tím větší nervozita na kopačkách domácího celku.

Ta se umocnila, když dvě minuty před koncem prvního poločasu si zaběhl za záda nebušického Dilshota Havlíček a z ojedinělého útoku překonal nejistě vyběhnuvšího brankáře Šilhavého. 0:1 Aritma.

Druhá půle bohužel nezačala takovým tlakem z pohledu Nebušic, jako ta první. Navíc Nebušice v 53. minutě doslova darovaly svému soupeři druhou branku. Rohový kop na přední tyč si domácí Schierreich nikým neatakovaný přizvedl hlavou do vlastní branky. 0:2 Aritma.

V tu dobu už Nebušice hrály v křeči, přesto se jim s trochou štěstí podařilo vstřelit kontaktní branku. Od tyčky odražená střela Murzakanova se dostala k Macejovi, který nastavil svou kopačku tak šikovně, že míč se štěstím skončil v brance hostí. 63. minuta sníženo 2:1.

Radost ze snížení, ale netrvala dlouho. Svou druhou branku si o tři minuty později připásal znovu Havlíček. Jednalo se opět o nedůsledné bránění v řadách Nebušic, branka ale také vyvolala diskuze s rozhodčím, kterému si domácí Nebušice stěžovaly na postavení útočícího hráče mimo hru v době střely, se snahou zapojit se do dění. Branka však platila 3:1.

Další emoce vzbudil o pár minut později zákrok na Shabalina, který ve vápně byl dohrán skluzem po odehraní balónu, ale penalta se nekopala. Penalta se kopala až po zákroku brankáře Chundely právě na útočníka Nebušic Shabalina. V 79. minutě si s ní poradil Macej svou druhou brankou snížil na 3:2.

Nebušicím se dokonce podařilo vyrovnat, trefil se Kopecký, ale k nelibosti domácích byla branka po konzultaci s lajnovou rozhodčí odvolána. Přestupkem bylo paradoxně postavení nebušického Jelínka mimo hru v době střely a jeho snaha zapojit se do dění, tedy ten samý přestupek, který na druhé straně při třetí brance hostí prošel bez povšimnutí.

Další rozhodnutí, které přililo olej do ohně emocí byly rozhodčím nastavené pouhé tři minuty nad rámec standardní hrací doby. Přitom pouhá diskuze s asistentkou na lajně o neuznání branky domácích trvala několik minut a to ve druhé polovině utkání bylo určitě mnoho prostojů, včetně dlouhého ošetřování hostujícího hráče, či obligátního zdržování týmu, který brání těsný výsledek. Ten se nakonec bohužel pro Nebušice ubránit podařilo a Aritma si mohla odvést těsní vítězství 3:2.

85 zobrazení0 komentářů
bottom of page