top of page

Body z posledního podzimního zápasu ztraceny v mlze.

Aktualizováno: 16. 3. 2023

Na hřišti Moterletu, kde hraje své domácí zápasy 1999 Praha, FC Nebušice nejdříve dohnaly dvoubrankové manko, ale nezvládly konec zápasu a prohrály 5:3.





První půle nebyla ze strany hostů z Nebušic vůbec fotbalově špatná. Dařilo se jim kombinovat a brzy si vytvořily i první náznaky šancí. Dobře fungovala hra přes Shabalina, ale v rozhodující okamžik tento rychlonohý záložník nevolil dobré řešení.

O kombinační fotbal se snažilo i domácí mužstvo, nicméně první gól padl po standardní situaci a vstřelil ho domácí celek. Přetažený centr propadl na zadní tyč, kde čekal osamocený Štefánek a vstřelil první gól zápasu. 1:0 pro 1999. Záhy mohl vyrovnat Murzakanov, kterého vysunul do šance Shabalin, ale jeho přízemní střelu skvěle vyrazil brankář Němec. Neproměněné šance mohli hosté litovat o to více, že 1999 tu svou proměnila. Kombinační akci elegantně vyřešil Epper přihrávkou na malé vápno, kde Opočenský pohodlně vstřelil druhou branku domácích.

Hráči Nebušic si určitě vybavily identickou akci z úvodu utkání, kde ze stejného místa volil nebušický Shablin střelu na místo přihrávky a která gólem neskončila.

Do druhé půle se šlo za stavu 2:0 pro domácí a hlavně s blížícím se bílým mlžným mrakem, který pomalu zahaloval hřiště, na kterém se hrálo. Než se tak stalo úplně, podařilo se Nebušickým smazat gólové manko z prvního poločasu. Nejdříve v 50. minutě Macej proměnil penaltu nařízenou za hru rukou, aby pak o 5. minut později naskočil stejný hráč na rohový kop Varkočka a hlavou srovnal skóre na 2:2.

Od tohoto okamžiku se vše odehrávalo v mlžném oparu, který se špatným osvětlením, pousnul zápas do kategorie neregulérní. Nepříznivost počasí nakonec lépe využili znovu domácí. Nutno dodat, že jim k tomu notně pomohlo i ledabyle bránící mužstvo Nebušic. Nejdříve daly příležitost rozhodčímu, aby pískl i penaltu ve prospěch soupeře. Tu proměnil v 65. minutě Chačaturov.3:2 pro 1999. O deset minut později padly, v rozmezí dvou minut, další dvě branky a to vždy po rychlém brejku do otevřené obrany hostí. V obou případech se trefil Meška. Poslední slovo v zápase měli sice hosté, ale vlastní branka Chačaturova tři minuty před koncem na výsledku už nic nezměnila.

FC Nebušice podlehly v posledním utkání podzimu 1999 Praha 5:3 a v půlce sezóny jim patří 15., tedy předposlední příčka v soutěži.





72 zobrazení0 komentářů
bottom of page